روز بزرگداشت سعدی
اول اردیبهشت در تقویم ایران به عنوان «روز بزرگداشت سعدی» نام گذاری شده است، روزی برای پاسداشت آثار و اندیشههای سعدی شیرازی، شاعر، نویسنده و حکیم نامدار قرن هفتم هجری. سعدی، که با آثار ماندگاری چون گلستان و بوستان به شهرتی جهانی دست یافته، با زبان روان و نثر آهنگین خود توانسته است مفاهیم عمیق انسانی، اخلاقی و اجتماعی را به زیبایی بیان کند.
بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوى به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی نشاید که نامت نهند آدمی
روز بزرگداشت سعدی
اول اردیبهشت در تقویم ایران به عنوان «روز بزرگداشت سعدی» نام گذاری شده است، روزی برای پاسداشت آثار و اندیشههای سعدی شیرازی، شاعر، نویسنده و حکیم نامدار قرن هفتم هجری. سعدی، که با آثار ماندگاری چون گلستان و بوستان به شهرتی جهانی دست یافته، با زبان روان و نثر آهنگین خود توانسته است مفاهیم عمیق انسانی، اخلاقی و اجتماعی را به زیبایی بیان کند. آثار او به دلیل ترکیب حکمت، اخلاق و ذوق ادبی به عنوان گنجینه ای فرهنگی نه تنها برای ایرانیان، بلکه برای علاقه مندان به ادبیات و عرفان در سراسر جهان شناخته میشود.
روز بزرگداشت سعدی فرصتی است تا مردم و به ویژه اهل ادب و فرهنگ، به بازخوانی پیام ها و آموزههای او بپردازند. در این روز مراسم و برنامههای فرهنگی مختلفی در شیراز، زادگاه سعدی، برگزار میشود و علاقه مندان و پژوهشگران آثار او گرد هم می آیند تا در فضایی ادبی و فرهنگی، یاد و نام سعدی را گرامی دارند. پیام های انسانی سعدی همچنان در دنیای امروز قابل تامل است و اندیشههای او، در زمینههایی چون عشق، عدالت، و نوع دوستی، راهنمایی برای زندگی انسانی و اخلاقی است.